VITO

VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) is een toonaangevende Europese onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie waar innovatie en duurzaamheid centraal staan. VITO biedt objectief onderzoek, professioneel advies  en ook operationele diensten in de domeinen van energie, chemie, materialen, gezondheid en landgebruik. 

Qua landgebruik biedt VITO Remote Sensing met meer dan 90 medewerkers end-to-end aardobservatieoplossingen aan, waarmee we beelddata verzamelen en informatie afleiden, die van groot belang is voor onze eindgebruikers (overheden, publieke en commerciële organisaties) wereldwijd. Ons doel is om onze klanten innovatiever en duurzamer te laten werken en hen zo toe te laten betere beslissingen te nemen.

We ontwikkelen nieuwe multi- en hyperspectrale instrumenten, zetten operationele beeldverwerkingsketens op voor satelliet-, vliegtuig- en UAV-data en beheren deze ook, en leveren hiermee informatie aan over de toestand van ons landoppervlak. Wij bieden diensten en producten aan verschillende sectoren zoals landbouw, water en kust, landgebruik, veiligheid, infrastructuur, …

Meer informatie kan u vinden op http://remotesensing.vito.be.