Actua

Zoektocht naar verdronken land in Noordzee

Vandaag is het onderzoeksschip Belgica vertrokken voor een eerste expeditie op enkele tientallen  kilometers van onze kust. Wetenschappers gaan op zoek naar een verdronken land in de Noordzee.

Actua

Scheepvaart moet helft schoner worden

De uitstoot van broeikasgassen in de wereldwijde zeescheepvaart moet in 2050 met minstens 50 procent zijn gedaald ten opzichte van 2008.

Actua

Haven Oostende verwelkomt nieuwe CEO

Dirk Declerck start op maandag 16 april 2018 in A.G. Haven Oostende als nieuwe CEO in opvolging van Paul Gérard.

Actua

In de tijhaven van Oostende worden mega turbines (400 ton) op wieltjes gelost

Vrijdagnamiddag 23 maart werd in Haven Oostende de grootste en zwaarste windturbine van Siemens via roll-on-roll-off gelost op een speciaal daartoe ontworpen laad- en losponton in Haven Oostende.

Actua

Drijvende windmolenparken

Tijdens een conferentie van de Belgian Offshore Days werden de technologische uitdagingen voor de sector toegelicht en besproken. Hierbij zal vooral aandacht worden besteed aan “floating wind”, de bouw van drijvende windturbineparken.

Actua

Schelpen tellen aan de kust

Voor het eerst werd aan de kust een grote schelpenteldag gehouden. Het Vlaams Instituut voor Zee wil op die manier onderzoeken welke schelpen er aanspoelen aan onze kust.

Actua

First capesize vessel of CMB vleet to transit the panama canal

Multiple vessels of the CMB fleet regularly transit the Panama Canal. However, the first capesize vessel of the CMB fleet to successfully transit the Panama Canal is a remarkable acheivement.

Actua

Lid Netalux op Kanaal Z

De eisen voor productielijnen in de maakindustrie komen steeds hoger te liggen, zowel op het vlak van performantie, kwaliteit als milieu. In heel wat industrieën wordt dan ook gekeken hoe de reiniging van een productielijn geoptimaliseerd kan worden. Laserreiniging is goed op weg om een standaardtechniek te worden, zowel voor nieuwe als voor oudere productielijnen. 

Actua

Brugge ziet havensamenwerking met Antwerpen zitten

De verregaande samenwerking van de haven van Zeebrugge met die van Antwerpen is een stap dichterbij.

Pagina's