Actua

Jan De Nul Group tekent overeenkomst voor de bouw van nieuwe haven in Bangladesh

Jan De Nul Group heeft een overeenkomst afgesloten met de Payra Port Authority voor de oprichting van een joint venture voor de uitvoering van baggerwerken in de haven voor een bedrag van 550 miljoen euro.

Actua

Offshore onderhoudsschip Esvagt gedoopt

Het nieuwe schip zal vanaf vandaag vanuit thuishaven Oostende ingezet worden op de Belgische windparken Belwind en Nobelwind. 

Actua

Jan De Nul Group wint drie DPC Innovation Awards

Jan De Nul Group heeft andermaal drie DPC Innovation Awards in de wacht gesleept, meer bepaald in de categorieën Dredger Design, Dredging Equipment en Safety.

Actua

Bouw funderingen Deens windpark in laatste fase

De bouw voor de funderingen die bestemd zijn voor het Deense offshore windpark in de haven van Oostende zit in de laatste fase.

Actua

De Antwerpse rederij CMB heeft als eerste een boot ontwikkeld die vaart op waterstof

De catamaran wordt ingezet om personeel van de rederij snel naar kantoor te brengen. Maar het is ook een proefproject om de waterstoftechnologie te testen voor de scheepvaart. 

Actua

Binnenkort meer afval dan vissen in de Noordzee?

Verpakkingen, flessen en microplastic: de Noordzee zit vol plastic. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) heeft een actieplan klaar dat het tij moet keren.

Actua

Zensor verkozen als Most Disruptive Rising Star

In de vooraanstaande Deloitte competitie is Zensor, een VUB Spin-Off, verkozen als de Most Disruptive Rising Star. Ze kwam als winnaar uit meer dan zestig kandidaten uit de bus.

Pagina's