Publieke sector

Evenement

FMC nodigt je graag uit op haar nieuwjaarsreceptie met een drankje en een hapje op 24 januari 2018 in het Havenhuis in Antwerpen. 

Actua

Bouw funderingen Deens windpark in laatste fase

De bouw voor de funderingen die bestemd zijn voor het Deense offshore windpark in de haven van Oostende zit in de laatste fase.

Actua

Antwerpse haven zet verder in op naamsbekendheid in India

Tijdens het Staatsbezoek aan India tekende Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, een Memorandum of Understanding (MoU) met de Indian Chemical Council.

Actua

FMC leden aan de slag in de haven van Cochin, India

FMC leden Antea, Fluves, UGent en Waterbouwkundig Laboratorium werkten mee aan een onderzoek naar de sedimentatieprocessen en de nautische diepte in de haven van Cochin, India. De haven van Cochin heeft één van de hoogste sedimentatie snelheden in India, omdat er twee rivieren in uitmonden. Door dit onderzoek zal de havenautoriteit van Cochin de baggerinspanningen kunnen optimaliseren.

Evenement

RESOC Noord-West-Vlaanderen nodigt je op 18 oktober uit voor de vierde RESOC XL: blauwe economie, een zee aan opportuniteiten voor Noord-West-Vlaanderen. 

Actua

Milieuvriendelijke coating voor boten op basis van afval van schaaldieren

Milieuvriendelijke coating voor boten op basis van afval van schaaldieren.

Evenement

Op 28 september en 10 oktober hebben telkens een 30-tal leden van FMC en de Blauwe Cluster gebrainstormd omtrent hun interesse in de verschillende domeinen naar voor geschoven door De Blauwe Cluster.

Terugblik
Evenement

Op donderdag 28 september vindt het eerste Belgisch-Nederlandse zeewierevent plaats: SAMEN GROEIEN op het Vlaams Instituut van de Zee in Oostende, België.

Actua

Uitbreiding Old Doha haven in Qatar toegekend aan Joint Venture DEME – JAN DE NUL GROUP

Om het bloeiende en snelgroeiende cruisetoerisme in Qatar het hoofd te bieden, zal de Old Doha Haven uitgebreid worden.

Actua

"Coastbusters" gaan kust beschermen met innovatie technologie

Een rif van zeewier, mosselen en schelpkokerwormen moet voorkomen dat bij storm op de Noordzee tonnen zand wegspoelen.

Actua

Antwerpse haven groeit verder na absolute recordjaren

De haven van Antwerpen heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar 111 385 518 ton goederen behandeld. Dat is 2,8% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Actua

Bourgeois pleit voor een unie van de Noordzee

Er komt best een nieuwe en hechte politieke samenwerking tussen alle landen rond de Noordzee, zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Evenement

Deze cutting edge opleiding combineert wetenschappen, business inzichten, interactieve sessies gekruid met unieke excursies en socio-culturele activiteiten.

Evenement

Op dinsdag 30 mei 2017 organiseerden Flanders’ Maritime Cluster (FMC) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) een derde editie van 'Marine Science meets Maritime Industry'.

Terugblik
Actua

UGent Campus Oostende breidt uit

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts gaf de eerste spadesteek voor de bouw van het Maritiem Onderzoekscentrum in Oostende.