Diensten

Evenement

Op donderdag 24 mei organiseren Flanders’ Maritime Cluster (FMC) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) voor de vierde keer ‘Marine Science meets Maritime Industry’. Veertien sprekers brengen motiverende en inspirerende presentaties over valkuilen, successen en uitdagingen in het blauwe innovatie-landschap.

Actua

Lid Netalux op Kanaal Z

De eisen voor productielijnen in de maakindustrie komen steeds hoger te liggen, zowel op het vlak van performantie, kwaliteit als milieu. In heel wat industrieën wordt dan ook gekeken hoe de reiniging van een productielijn geoptimaliseerd kan worden. Laserreiniging is goed op weg om een standaardtechniek te worden, zowel voor nieuwe als voor oudere productielijnen. 

Evenement

Voor de volgende editie van Marine Science meets Maritime Industry op 24 mei zijn we op zoek naar sprekers die hun ervaringen rond samenwerking en innovatie kort en krachtig willen delen en interessante tips kunnen meegeven.

Actua

FMC verwelkomt nieuw lid Hydrex

Hydrex produceert coating-systemen en onderwater reinigingsapparatuur. Hydrex doet onderzoek onder water en blijft bezig met innoveren met als duidelijk doel clean rivers, seas and oceans.

Evenement

SAVE THE DATE, 17 MAY 2018. The European Commission is pleased to announce 'Blue Invest 2018', the first match-making event in Europe between companies and investors in the Blue Economy.
 

Actua

FMC verwelkomt Elia groep als nieuw lid

Elia groep is actief in elektriciteitstransmissie en zorgt dat productie en verbruik op elk moment in balans zijn. Zo voorzien Elia 30 miljoen eindverbruikers van elektriciteit.

Actua

FMC verwelkomt nieuw lid ELSCOLAB

ELSCOLAB is je lange-termijnpartner voor een betrouwbare continuïteit van je meettoestellen, processen en applicaties.

Evenement

FMC kijkt terug op een gezellige nieuwjaarsreceptie. Bedankt aan alle aanwezigen en aan de Haven van Antwerpen!

Terugblik
Evenement

RESOC Noord-West-Vlaanderen nodigt je op 18 oktober uit voor de vierde RESOC XL: blauwe economie, een zee aan opportuniteiten voor Noord-West-Vlaanderen. 

Evenement

Op 28 september en 10 oktober hebben telkens een 30-tal leden van FMC en de Blauwe Cluster gebrainstormd omtrent hun interesse in de verschillende domeinen naar voor geschoven door De Blauwe Cluster.

Terugblik
Actua

Bourgeois pleit voor een unie van de Noordzee

Er komt best een nieuwe en hechte politieke samenwerking tussen alle landen rond de Noordzee, zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Evenement

Van 24 tot en met 27 april organiseert ING opnieuw “De Week van de Ondernemers”.