Feedback- en brainstormsessie De Blauwe Cluster

Leden van FMC zijn van harte welkom op de feedback- en brainstormsessie van De Blauwe Cluster op donderdag 28 september in Oostende of dinsdag 10 oktober in Antwerpen.

Vlaanderen gaat - in het kader van haar ondernemers-gedreven clusterbeleid - inzetten op enkele strategische speerpunten, die onze sterktes belichamen en waarop we internationaal het verschil kunnen maken. De mariene en maritieme industrie in Vlaanderen heeft op basis van haar rijke traditie, multidisciplinaire aanpak en door het enorme potentieel - maar ook de kwetsbaarheid - van onze kusten, zeeën en oceanen de ambitie om uit te groeien tot de eerste multisectorale speerpuntcluster voor Vlaanderen. KMO’s worden uitdrukkelijk gevraagd om actief te participeren. Heel wat FMC leden hebben reeds een Letter of Support getekend, zij zijn bevoorrechte partners, maar het is nog niet te laat om te participeren! Kom naar deze feedback en brainstormsessie, en druk mee je stempel op de aanvraag voor een speerpuntcluster!

PROGRAMMA

9u00: Ontvangst met koffie en ontbijtkoekjes
9u30: Verwelkoming door Eric Van den Eede, voorzitter FMC, met uitleg over het concept van de discussierondes
9u40: Noodzaak van een blauwe speerpuntcluster: economisch potentieel, strategisch belang, meerwaarde (Timothy Verhoest, Econopolis)
9u50: Domeinen van DBC, uitdagingen, projectzones (Frank Verschraegen, DEME)
10u50: Plan van aanpak omtrent innovatie met aanbod voor KMO’s (Bert Groenendaal, Sioen)
11u05: Q&A, opening buffet met frisdrank, water en aperohapjes
11u20: Eerste discussieronde
11u45: Tweede discussieronde
12u10: Derde discussieronde
12u30: Lunch met wraps en broodjes
13u20: Wrap up en afsluiting (Laurenz-Frederik Pauli, De Blauwe Cluster)

INSCHRIJVEN

** Deze sessies worden exclusief voor FMC leden georganiseerd **
Schrijf je hier in voor het evenement op donderdag 28 september in Oostende of dinsdag 10 oktober in Antwerpen en ontdek welke fundamenten er al liggen, geef je input over het aanbod van diensten dat je verwacht van zo’n clusterorganisatie en brainstorm mee over de inhoudelijke prioriteiten.

PRAKTISCH

Gelijkaardige sessies worden georganiseerd op 28 september in Oostende en 10 oktober in Antwerpen, telkens van 9u tot 13u30. 

Oostende: locatie GreenBridge, Wetenschapspark 1, 8400 Oostende
Antwerpen: Havenhuis Antwerpen, Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen