Waterbouw

Evenement

Op dinsdag 30 mei 2017 organiseren Flanders’ Maritime Cluster (FMC) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) een derde editie van 'Marine Science meets Maritime Industry'.

Actua

Jan De Nul Group investeert in revolutionaire schepen

Jan De Nul Group breidt zijn investeringsprogramma in de sleephopperzuigers verder uit.

Actua

Jan De Nul wint Mexicaans baggercontract van 60 miljoen euro

In de nieuwe haven van Veracruz zal ongeveer 13 miljoen m³ uit het toegangskanaal en de zwaaikom worden gebaggerd.
 

Actua

DEME haalt meerdere Afrikaanse contracten binnen

DEME haalde opnieuw een reeks contracten binnen voor een totale waarde van ongeveer 125 miljoen euro. De projecten bevinden zich in Angola, Benin, Ghana, Ivoorkust, Liberia en Nigeria.

Actua

Jan De Nul Group verwerft EUR 250 miljoen contract in joint venture

Jan De Nul Group heeft in joint venture met Koninklijke Boskalis Westminster N.V. een contract verworven van havenexploitant Jawaharlal Nehru Port Trust voor het verdiepen en verbreden van het toegangskanaal naar Jawaharlal Nehru Port in Mumbai, India.

Actua

FMC en De Blauwe Cluster slaan de handen in elkaar

FMC en De Blauwe Cluster (DBC) hebben een Memorandum van Overeenstemming afgesloten om samen te werken met het oog op een erkenning als speerpuntcluster van DBC. Dit zal ongetwijfeld een boost betekenen voor de ontwikkeling van de blauwe economie in Vlaanderen!

Actua

Jan De Nul Group bestelt nieuwe schepen

Jan De Nul Group bestelt nieuwe schepen met uitlaatgasbehandelings-

systemen.

Actua

DEME bestelt nieuwste generatie offshore installatieschip ‘Orion’

‘Orion’ zal een ongeëvenaarde combinatie bieden van buitengewone transport- en laadcapaciteit, indrukwekkende hijshoogte en groene technologie.

Actua

Multipurpose-schip te water gelaten

Op de AVIC scheepswerf in Weihai, China, is het multipurpose-schip Adhémar de Saint-Venant van Jan De Nul Group te water gelaten.

Evenement

Op 20 april informeren en inspireren we jou aan de hand van verschillende plenaire en break-out sessies met focus op IoT toepassingen in Blue Growth.

Evenement

Eight innovative and complementary companies recognize the need for live demonstrations of their technologies. With support of Flanders’ Maritime Cluster, they organize hands-on sessions.

 

Project

De FMC clusterwerking doelgericht differentiëren zodat Vlaamse actoren optimaal kunnen inspelen op de opportuniteiten van een groeiende maritieme industrie in transitie.