Offshore energie

Actua

FMC en De Blauwe Cluster slaan de handen in elkaar

FMC en De Blauwe Cluster (DBC) hebben een Memorandum van Overeenstemming afgesloten om samen te werken met het oog op een erkenning als speerpuntcluster van DBC. Dit zal ongetwijfeld een boost betekenen voor de ontwikkeling van de blauwe economie in Vlaanderen!

Actua

Belgian Offshore Days bewijst dat Belgische offshore wind industrie booming business is

Op 29 en 30 maart ontvangt Oostende tijdens de derde editie van de beurs meer dan 500 offshore wind professionals.

Actua

Condition Monitoring Start-up Zensor secures investment from German SHS Ventures

Zensor has announced a single digit million investment from the German SHS Ventures GmbH.

Actua

Kunstmatig eiland in de Noordzee

Middenin de Noordzee, op de Doggersbank, moet een kunstmatig eiland komen waarvandaan elektriciteitskabels naar de Noordzeelanden Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Groot-Brittannië gaan.

Actua

DEME bestelt nieuwste generatie offshore installatieschip ‘Orion’

‘Orion’ zal een ongeëvenaarde combinatie bieden van buitengewone transport- en laadcapaciteit, indrukwekkende hijshoogte en groene technologie.

Evenement

Op 20 april informeren en inspireren we jou aan de hand van verschillende plenaire en break-out sessies met focus op IoT toepassingen in Blue Growth.

Evenement

Op donderdag 16 maart 2017 brachten PMD en FMC de maritieme en de kunststofsector samen in de prachtige, zonovergoten zaal van het VDAB maritiem opleidingscentrum te Zeebrugge.

Terugblik
Actua

Sif en Smulders winnen Rentel funderingen contract

Sif Holding N.V. heeft een contract gewonnen voor de productie van alle 42 monopiles en, in een joint venture met Smulders, de transition pieces voor het 309MW Rentel offshore windpark in de Belgische Noordzee.

Actua

Siemens kiest voor de REBO-terminal in Oostende

REBO NV en Siemens Wind Power hebben een concessieovereenkomst getekend voor het gebruik van de havenfaciliteiten gedurende 1 jaar voor de pre-assemblage van de 42 windturbines voor het vijfde Belgische offshore windpark, Rentel.

Actua

België’s grootste offshore windturbinepark Norther volledig gefinancierd en klaar voor bouw

Het Norther project behaalt zijn financial close en daarmee kan de constructie van start gaat. Het project zal groene energie produceren voor bijna 400.000 gezinnen (equivalent)

Evenement

The Blue Tech Demo Days planned from 13 to 15 September 2016 are suspended. On the 11th of August, a fire unfortunately destroyed DECO’s workshop and damaged their offices. Having lost our event location, and DECO not being able to carry out demonstrations on the planned dates, the organising partners have decided to postpone the event. 

 

Project

De FMC clusterwerking doelgericht differentiëren zodat Vlaamse actoren optimaal kunnen inspelen op de opportuniteiten van een groeiende maritieme industrie in transitie.